Пловдивчанка с покана да свири на рояла на Елтън Джон след първо място в конкурс

  • от PlovdivTime
  • 15:59, 24.06.2020

Пловдивчанката Хрисиана Иван Савова пожъна пореден успех. Момичето, което е ученичка в НУМТИ „ Добрин Петков“ Пловдив, с преподавател по пиано Г-жа Светлана Косева, спечели Първа награда по пиано на международния конкурс MUSE 2020 INTERNATIONALMUSIC COMPETITION.

Конукрсът се провежда  под егидата и с подкрепата на Гръцкото Министерство на културата. Носителите на първа награда ще представят концертно изпълнение в зала в Мегарон Атина през есента на 2020 година.

Хриси се състезава с изпълнители на класическа музика от цял свят. В нейната група имаше участници от USA, Brazil, Australia, Singapore,Turkey,Switzerland, Canada, Indonesia, Poland,Romania, България и др. 

Изпълненията се оценяват от международно жури, включващо  26 класически музиканти, чиято преценка е независима.
Международният музикален конкурс MUSE е ежегодно събитие за музиканти от всички националности.

В началото на тази година тя спечели и Първа награда на Международния Музикален конкурс - London "Grand PrizeVirtuoso"  2020, плюс Специалнатанаграда за изклюителен млад талант - EXCEPTIONAL YOUNG TALENT.  

Хриси получи и покана да свири  на червения роял на Sir Elton John в известната зала Royal Albert Hall в Лондон. Поради ситуацията с Covid-19, церемонията ще се състои в края на месец септември, тази тодина.

В началото на март 2020 спечели първо място  с изпълнение на  Nocturne No 21 in C Minor Op Posth  на конкурса - Best Chopin Performance от  поредицата Great Composers Competition.