Пиратски приключения за малки и по-големи организира Природонаучният музей

  • от PlovdivTime
  • 13:43, 20.10.2023

Търсене на съкровища, пиратски битки, приключения и загадки за морета и океани очакват децата на Пловдив на 30 октомври в Природонаучния музей. В неучебния ден те могат да трупат знания и да се забавляват на „Пиратски уикенд в Музея“. В рамките на 2 часа децата ще развиват наблюдателност, логическо мислене и творчески умения чрез игри, състезания и арт ателие. Пиратските групи ще бъдат две - от 10 и от 13 часа.

Организаторите са подготвили занимателна обиколка на залите „Аквариум“, „Морски аквариум“ и „Риби“ с кратка беседа за експонатите и морските обитатели. Участниците в пиратското забавление ще търсят ковчеже със скрито съкровище в залите на
музея. Преобразени като пирати ще се включат в играта „Пиратски оръдия“ - отборна надпревара за точност, бързина, креативност и
колективен дух. За финал на приключението всяко дете ще изработи и декорира самостоятелно макет на пирати, кораби, съкровища и аксесоарите за тях.

Всички участници ще си тръгнат със сътворения макет и подарък – индивидуален бадж сертификат, че са част от пиратското семейство. Сдружение „АртеВизия“ са автори и водещи на събитието и се ангажират с провеждането на заниманията, макетите и материалите за тях. Очакваме желаещите от 6 до 15 години да се включат в „Пиратски уикенд в Музея“, канят домакините.

Повече информация посетителите могат да получат на телефон 032 633096 Email: [email protected]

Пиратските групи ще бъдат две - от 10 и от 13 часа, а приключенията ще са два часа.