Петър Краевски отваря сатирична работилница в рамките на “Младият Пловдив чете“

  • от PlovdivTime
  • 15:45, 13.04.2021

Работилница по творческо писане „Сатирата – малката сестра на поезията” ще води Петър Краевски на 24 април от 11-12.30 и 13-14 ч. Събитието, което е част от фестивала „Младият Пловдив чете” ще се проведе в Zoom. Записването е на мейл [email protected] или чрез съобщение във фейсбук страницата  „Пловдив чете”.

Петър Краевски е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза.  Присъства като автор в Антология на българската епиграма, Антология на българския афоризъм, Антология на балканския афоризъм и елекронното издание за световни афоризми: Aforistica/menteBlog на FabrizioCaramagna. Телевизионен сценарист и радиоводещ. Лауреат на първа награда за хумористично предаване на международния конкурс „Сребърна вълна“ в Албена през 2002 г. През същата година печели специална награда в категорията „радиопредаване за етносите“.

Петър Краевски е автор и водещ на предаването "Алтер его" в Радио Пловдив. Дългогодишен сътрудник на редакция „Хумор, сатира и забава“ към БНР, „Златният кос“, в. „Стършел“ и др. Бил е редактор на сатирични страници в редица печатни медии. Лауреат на конкурси за поезия и сатира. Петър Краевски е организатор на Националния конкурс за поезия и сатира „За един по-човечен свят“. Водил курсове по творческо писане към Националния конкурс „Словото на младите” на фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев – Даскала”, а също така литературен кръжок и специализирани занятия по журналистика в ЕГ „Пловдив“, където преподава английски език и английска и американска литература.