„Пеещите котенца“ със самостоятелен концерт, 10 нови песни и балет от 8 детски градини

  • от PlovdivTime
  • 10:19, 03.05.2021

10 нови детски песни ще бъдат представени за първи път на концерта „Пеещите котенца и приятели“, който ще се проведе на 5 юни на Летния театър в Пловдив. Техен е автор е композиторът Невена Кючукова – създател и художествен ръководител на ДВГ „Пеещите котенца“. Аранжиментите са на известни композитори и преподаватели. По-голямата част са на доц. д-р Веселин Койчев (преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и в ПУ „Паисий Хилендарски“, съосновател на „Бели, зелени, червени“), на  Светлин Стайков (преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и музикант в Биг Бенд Пловдив) и на композитора Валери Костов.

На сцената на Летния театър вокалистите на „Пеещите котенца“ ще изпеят за първи път пред публика „Българската азбука“, „Елече за мече“, „Дъжд, цоп и бурно море“, „Празник в гората“, „Катеричка“, „Весела игра“, „Таралеж“, „Вълшебната топка“, „Мишленце“ и „Есен“.

Заедно с малките вокалисти на сцената ще излязат техни връстници от танцови формации на 8 детски градини – „Вяра“, „Зора“, „Буратино“, „Дружба“, „Слънце“, „Светлина“, „Чучулига“, „Червената шапчица“, както и на ТФ „Деница“. Те ще изпълнят специално подготвени за концерта танци по песните от репертоара на „Пеещите котенца“. Хореографиите са дело на музикалните ръководители Дияна Спасова, Ирена Велева, Надежда Митрова, Радка Геровска, Надя Табакова, Магдалена Делова, Любомира Барбова, Михаил Тодоров и Десислава Атанасова.

„Идеята е да създадем празник за децата на града, да покажем най-малките таланти на Пловдив, които пеят, танцуват и развиват своите артистични умения. На концерта ще представим нова българска музика за деца от предучилищна и начална училищна възраст, съобразена с душевния им свят, с говорните особености, която им помага да формират ясна дикция и да обогатят речниковия им фонд“, споделя композиторът Невена Кючукова.

Приятна изненада в този концерт ще бъде един от водещите, който е актьор от Държавен куклен театър – Пловдив.

На сцената на Летния театър (Бунарджика) ще излязат над 150 деца, които ще пеят и танцуват, за да създадат много настроение на публиката. Детският спектакъл „Пеещите котенца и приятели“ ще се проведе на 5 юни 2021 г. от 18 часа. По време на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, препоръчвани от Министерството на здравеопазването.