Пазарджишкият театър гостува играе „Шестте пингвинчета“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:40, 22.04.2021

Драматично-куклен театър "Константин Величков", Пазарджик гостува в града под тепетата и очаква малчуганите и техните родители на спектакъла „Шестте пингвинчета“ на 25 април 2021 г. от 11:00 ч в Дом на културата „Борис Христов“.

Пиесата от Борис Априлов е с музика на Владимир Джамбазов. Постановка- Владислава Джамбазова, сценография, костюми и кукли - Емелияна Андонова – Тотева.

Участват: Чавдар Бозаджиев, Радост Кожухарова, Стиляна Маркова, Захаринка Терзиева, Александър Братоев, Ралица Стоянова, Елина Чанева

Шестте пингвинчета имат бели, пухкави коремчета и малко тромава мисъл. Непослушните, шумни герои са тръгнали на игра в ледовете. Те все още не познават страха, но тяхното любопитство ще ги отведе точно при Свирепата бяла мечка. Преди това обаче ще влязат в устата на кита-кашалот и ще се запознаят с една дълбокомислена, едногърба камила.

„Шестте пингвинчета“ от Борис Априлов, най-новото куклено представление на пазарджишкия театър, е безспорна класика в жанра. За възрастните пиесата сякаш отново показва, че истинска смелост проявява онзи, който знае от какво да се страхува. Но ако си малко дете, посягащо към Тайната на живота, страхът често прилича на безразсъдство. Което е начало на красота.

Билети на касата на Дома на културата.