„Омайниче-Ранопойчета” заразява Пловдив с доброта и талант

  • от PlovdivTime
  • 15:30, 24.10.2020

Детска вокална формация „Омайниче-Ранопойчета” чества 25-годишнината си с концерт под девиза „В песен и обич творим добро”. Събитието ще се проведе във Военен клуб -Пловдив на 25 октомври от 11 ч. Диригент на музикалното шоу е Таня Орманова.

„Ние сме малки, талантливи, пеещи и закачливи. Ранопойчета наричаме се и много ви обичаме”, с тези думи децата и организаторите канят пловдивчани да се насладят на техния заразителен позитивизъм.

Водена от естествения порив да обича и да твори добро, Таня Орманова – основател, диригент и вокален педагог, е избрала за лична мисия да покаже на света, че животът може да се осмисли чрез песен. Репертоарът на техните концерти e изключително разнообразен – включва детски забавни песни, хорови произведения, обработка на български народни песни, църковна и популярна музика. Даровитите сладури от ДВФ „Омайниче” са любими на Пловдив, в чийто културен свят те участват много активно.

Формацията е създадена през 1995 г. при Военен клуб – Пловдив. Понастоящем формацията е и към община Пловдив. В състава участват деца, обхванати в 3 концертни групи – “Омайниче-Ранопойчета”-до 8 год. ,”Омайниче” концертен състав – до 14 год. и Младежка Формация “Омайниче”.