Общинският детски комплекс в Пловдив обявява конкурс “Приказка от мен за теб“

  • от PlovdivTime
  • 11:31, 25.01.2023

Общински детски комплекс в Пловдив обявява национален литературен конкурс „Приказка от мен за теб“. Конкурсът е част от проекта „Седмица на детската книга“, който ще бъде реализиран от екипите на няколко школи в комплекса и ще премине под знака на 20-годишнината на институцията. Талантливите художници от школата по изобразително изкуство ще илюстрират историите, дизайнерите от „Дизайн и приложни изкуства“ ще изработят костюми и кукли на приказни герои от конкурсните текстове, а най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба. Малките актьори, музиканти и програмисти ще работят върху създаване на дигитален вариант на приказка, който да се подари на детските градини. Всичко интересно, което се случва в подготовка за празника на книгата, ще бъде документирано от любопитните фотографи.

На 7 април отличените в литературния конкурс ще бъдат наградени на официална церемония в Общинския детски комплекс.

Регламент на конкурса:
Тема: „Приказка от мен за теб“
Възраст: без ограничение на възрастта
Жури: Александър Секулов, Ина Иванова, Елена Левашка и Ваня Чернева
Литературен жанр – приказка, задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани преди и да не превишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12 пункта.

Творбите се изпращат на електронен адрес [email protected] до 17.03.2023 г.

В конкурса могат да участват с една приказка автори, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон. Допускат се и творби, създадени от авторски екип. В писмата, съдържащи колективни приказки, трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 30.03.2023 г. на електронния сайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, където ще бъдат публикувани и най-добрите приказки.