Образователни игри за движението по пътищата забавляват децата на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:57, 03.08.2020

Ред е на второто събитие от серията “Пловдив - по-чист и безопасен град, който изграждаме заедно”. Програмата включва в себе си образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение  у подрастващите към града, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти.

„Пловдив - по-чист и безопасен град, който изграждаме заедно vol2“ на BG Бъди активен и Място България ще се проведе на 6 август 2020 г. от 18:00 ч. до 20:00 ч. в Парк "Белите брези", Кючук Париж.

Инициативата е част от дейностите на програмата Място България за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. Неин инициатор е сдружение БГ Бъди активен и е подкрепена от Фондация Кока-Кола. Събитието се осъществява в партньорство с  Община Пловдив.

По време на събитието ще бъде осъществено обучение за деца за правилно движението по пътищата от представител на КАТ и серия от Чисти игри, с цел у подрастващите да създадат от най-ранна детска възраст у себе си навици и отношение към начина по който да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти по пътищата.

Следващото събитие от инициативата е на 25-ти септември като част от програмата на Европейски ден на спорта в училище се проведе и събитие в район Южен. Организаторите канят малки и големи жители на района да се включат в следващите акции.