Не допуснаха шестима до конкурса за директори на 7 детски градини в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:08, 02.09.2020

Шестима от желаещите да оглавят общински детски градини не бяха допуснати до участие в надпреварата, сочи списъкът с преминалите първия етап по документи. Община Пловдив обяви конкурс за директори на 7 детски заведения и на Центъра за подкрепа на личностното развитие- ОДК.

Изискването към желаещите да заемат ръководния пост е да имат висше образование в съответното професионално направление и не по-малко от 5 години учителски стаж. Според други от критериите не трябва да са били дисциплинарно наказвани и да страдат от заболявания, които застрашават живота и здравето на децата, съобщава u4avplovdiv.com. Именно последното условие посочва като мотив за недопускане общинската комисия, определена да проведе конкурса. Според експертите представените медицински документи не удостоверяват липсата на всички заболявания, цитирани в чл.2 от Наредба 4.

Допуснатите са общо 11. Те кандидатстват за ръководния пост в ДГ „Захарно петле“, ДГ „Весела“, ДГ „Буратино“, ДГ „Радост“, ДГ „Таня Савичева“, ДГ „Биляна“, ДГ „Рая“.

В състезанието влизат Милена Богданова – временно изпълняващ длъжността в ДГ „Радост” и бивш музикален педагог в ДГ „Малкият принц”. Допуснати до интервю са също Доротея Боева, Виолета Арнаудова, Тони Табакова, Наталия Коева, Цеца Иванова, Теодора Начева и Детелина Милкотева. Още един временно изпъляващ длъжността ще се бори за стане титуляр и това е Зорница Славовска, която в момента е начело на ДГ „Буратино”. Предучилищният педагог от ОУ „Васил Левски” – Кристина Йончева, също ще се състезава за директорския стол. Тя има и административен опит от община „Родопи”.

В състезанието влиза и дългогодишният експерт от общинския отдел „Образование” – Озден Мурадова. Тя временно ръководи ОДК и ще се бори за постоянно място.

Идната седмица допуснатите ще се явяват на втори етап от конкурса – защита на план-програма за развитие на детското заведение за период от 3 години и събеседване с комисия. Кандидатите трябва да са запознати със законовата и подзаконова нормативна уредба, която се прилага в системата на предучилищното и училищното образование.