“Народните будители и Аз“ награждава таланти, вдъхновени от делото на Георги Раковски

  • от PlovdivTime
  • 11:51, 07.06.2021

Изложба с най-добрите творби, посветени на Георги С. Раковски ще бъде подредена в Дома на културата от 7 до 18 юни. Националният проект на Ротари и Зонта "Народните будители и Аз" вече  11-та поредна година се осъществява с активната подкрепа на Община Пловдив. Тази година в цялата страна се отбелязва по достоен начин 200-годишнината от рождението на Георги Стойков Раковски - големия българин и истински европеец, който написа: „Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добродетели!”

В конкурса за индивидуално творчество на ХІ-то издание на проекта,  са включени темите: 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски, 145 години от гибелта на Христо Ботев и 148 години от гибелта на Васил Левски. В конкурса участваха  288 бр. творби от 69 бр. училища от 21 области в страната, от които бяха отличени общо 137 бр. творби.

С отличените творби - рисунки, есета, стихотворения, разкази, рецитации и мултимедийни презентации  е организирана изложба, която е включена в Националния календар за честванията на Раковски.  Предстои представянето на изложбата с отличените творби на участниците в ХІ-то издание на проекта "Народните будители и Аз" в гр.Пловдив.

Тържественото награждаване на участниците в ХІ-то издание на  Националния проект на Ротари и Зонта "Народните будители и Аз”  ще бъде на 9 юни от 11 ч. на площадката пред централния вход на ДК „Борис Христов”.