На 1 юни: Два контрастни свята заживяха на Главната в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:21, 01.06.2023

Слънчевата 5-годишна Пресияна от детска градина „Надежда“ в Брестник предизвика бурните аплодисменти да деца и възрастни,  които празнуват 1 юни пред сцената на пл. „Стефан Стамболов“. Момиченцето накара всички да пляскат с ръце, да скачат все едно яздят конче и да се усмихват от сърце.

Сладураната участва в празничния концерт „Заедно“, организиран от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование и ученици от НУМТИ „Добрин Петков".

В същото време на Главната на Пловдив и в Градската градина живеят два паралелни свята – на вечно забързаните възрастни и на усмихнатите деца с балони в ръка. Докато порасналите хвърлят труд в подготовката на алеите на Цар-Симеоновата градина за празника на Ботев утре, на метри от тях, на сцената до голямата детска площадка - се вихри купон. Талантите от ансамбъл „Престо“ към Музикалнато училище накараха всички да танцуват в разнообразни ритми, изпълнени на ударни инструменти.

До тях има работилнички за рисуване на маски и фигури, а възпитаници на Сценични кадри рисуват сърца и звездички по лицата на празнуващите хлапета.

Програмата продължава с театър, забавления има и в Стария град, а през останалата част от деня и на други места под тепетата.

Галерия: