„Музейко“ пренася науката за зелената енергия и устойчивата среда в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:55, 15.03.2024

С наситено учебно съдържание на своята нова интерактивна изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ „Музейко“ пленява вниманието на младите умове в Пловдив. Гостуването е организирано на 18 март от 12 до 17.30 ч. и на 19 март от 10 до 15 ч. в Народната библиотека "Иван Вазов".

Екипът на „Музейко“ не само ще представи съдържанието на отделните модулни експонати, но и ще предложи различни образователни активности, които ще насърчат децата да развият своите умения и познания по темата за зелената енергия и устойчивата среда. На срещите ще присъства и деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

Целта на проекта „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ е да вдъхнови децата да изучават нови познания, като представи интересни факти за екологичния начин на живот, зелената енергия и строежа на устойчива среда. Чрез различни образователни методи и инструменти децата ще бъдат насърчени да прилагат своето аналитично мислене и да търсят решения на ежедневни проблеми, използвайки научен подход.

Проектът „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“, в рамките на програма „Разпространение 2023“.