Музика, рисуване и четене за най-малките в читалище “Шалом Алейхем“

  • от PlovdivTime
  • 10:45, 15.09.2022

Читалище”Шалом Алейхем-1945 г.”ще се състои първото занимание от проекта „Забавляваме се и творим заедно с мама”, което е предназначено за най-малките деца от 1 до 3 години на 15 септември от 10.30 ч. Това е проект, който  съчетава забавление, творчество  и комуникация.

В продължение на три месеца чрез музика и песнички, рисуване и моделиране и четене на книжки, децата  ще имат възможност да  се срещнат с различни форми на изкуството. За целта в Читалището  ще се предлагат четири  пространства: Детско музикално студиo „Кречетало”; Арт-ателие  „Вълшебните боички”; Детска читалня „Забавните буквички”; Детско консултантско студио „Да пораснем неусетно”. Заниманията, ще се провеждат  под ръководството на специалисти и ще се осъществяват с активното включване на мама или татко.

Детско музикално студио ”Кречетало” ще посреща своите малки приятелчета всеки вторник и четвъртък от 10.30ч., като децата активно ще участват  при  изпълнението на песничките и музиката, включвайки се с детски музикални инструменти - маракаси, ксилофони, барабанчета  и др.инструменти.

В Арт-ателието, заниманията  ще бъдат  в четвъртък от 11.30ч. Там децата ще  рисуват  с помощта на мама върху стативи с боички – с четки и пръсти и периодично ще се организират  изложби с техните произведения.

В Детската читалня, заниманията ще се провеждат във вторник от 11.30ч.  Там освен  четенето на детски книжки, ще се прилага и метода на Камишибай театър. Ще се използват и книги с добавена реалност, а главните герои ще оживяват с интернет приложението "scanAR".

В четвъртото пространство Детско консултантско  студио „Да пораснем неусетно” един път в месеца детски  психолог ще провежда обучения и консултации с родителите по въпроси и проблеми,  свързани с възпитанието на децата в най- ранна детска възраст.

Екипът на НЧ”Шалом Алейхем-1945г.”очаква своите малки приятелчета, заедно да се забавляват и творят. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.