“Младият Пловдив чете“ за любовта към животните в приюта за безстопанствени кучета

  • от PlovdivTime
  • 19:19, 16.03.2021

Мария Донева, Рене Карабаш и Вал Стоева  дават старт на тазгодишното издание на инициативата „Младият Пловдив чете” през март. Първо Мария Донева ще се срещне с ученици от 4 клас от СУ  „Свети Софроний Врачански на 18 март от 11.40 ч. онлайн в Teams.

После е работилницата за творческо писане на тема „Скритият свят на героя” с Рене Карабаш на 20 март от 11..30 часа отново в Zoom. Вход свободен с предварително записване на: [email protected]. Всички записани ще получат линк за срещата в Zoom. Събитието е част от културната програма на Пловдив чете 2021.

На 30 март от 15.30 часа е разговорът с Вал Стоева, инициатор на конкурса „Бисерче вълшебно”.  Събитието ще бъде насочено къма учители, библиотекари, родители. Изисква се предварителна регистрация тук: http://bit.ly/38CvTJi

Първото събитие през април е много специално. То ще се проведе в Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ на 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“. Ще се четат книжки с главни герои кучета и други животинки от 10 до 13 часа. Вратите са отворени за деца, родители, баби, дядовци и всички хора, за които е важно и ценно доброто и отговорно отношение към четириногите. 

"За четенето и кучетата" е по случай 2 април - Международен ден на детската книга, и 4 април - Международен ден на бездомните животни.

"Младият Пловдив" чете продължава 4 месеца и е част от литературния фестивал „Пловдив чете“ и календара на културните събития на община Пловдив.