Млади таланти показват творби на тема “Традиция, екология, творчество“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:26, 06.05.2022

Изложба по случай 50-годишнината на училище "Св. св. Кирил и Методий" от пленера, проведен по повод юбилея, е подредена до 5 юни в къща "Хиндлиян" в Стария град. Пленерът се провежда за 21 път и бе под мотото "Традиция, екология, творчество".

Тази година от 2 до 5 май,  ученици и преподаватели от осем града на България пристигнаха в града под тепетата, за да творят и  да усетят духа на Пловдив, който освен с впечатляващата си история и архитектура, е известен като Града на художниците, в който са творили едни от най- добрите български творци като Златю Бояджиев,  Димитър Киров, Георги Божилов – Слона и др.

Организатори на пленера, включен в  Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН, са Министерство на образованието и науката, РУО–Пловдив и  СУ „Св. св. Кирил и  Методий" – традиционен домакин на престижната проява.

 

Специалните награди и поощрения на най-изявените ученици от Добрич, Елин Пелин, Пазарджик, Варна, Панагюрище, Велико Търново, Шумен, село Гара Елин Пелин и Пловдив бяха връчени от Нели Спасова, старши експерт към РУО – Пловдив, Димитър Караилиев – зам.- кмет на район "Западен", Елена Дигбоюшка - председател на журито и представител на ДПХ  и доц. д-р Елена Кантарева–Дечева – и.д. директор на ОИ „Старинен Пловдив", както и от спонсори на събитието.