Млади пловдивски таланти се завърнаха с невероятен успех от престижен фестивал в Италия

  • от PlovdivTime
  • 10:22, 09.08.2023

Талантливите деца от пловдивския Музикален център "MusicArt" се завърнаха от участие в Международния фестивал "Creativita Senza frontirre" 2023 г., който се проведе от 31 юли до 5 август в Рим. В конкурса се включиха изпълнители от 18 държави и сред огромната конкуренция, пловдивската група впечатли жури и публика и постигна грандиозен успех.

Наградата GRAND PRIX беше връчена на 13-годишната Виктория Каменчева, която само преди седмици спечели „Гласът на Европа“ и стипендия на ISCART - Международната академия за култура и изкуство със седалище в Лугано, Швейцария, както и безплатно обучение в Тринити Колидж. На същия конкурс по време на Summer Campus 2023 в Бургас, званието „Гласът на Европа“ и стипендия спечели и още едно пловдивско дарование - 13-годишната Иванина Колева, възпитаничка на пловдивската музикална школа "Арт Войс Център" с ръководител Руми Иванова.

В конкурса в Рим, вокална формация "MusicArtVision" получи две Първи награди в направление Поп и Фолклор, както и покана за участие в Арт фестивал в Израел. Габриела Мишева и Никол Петковска бяха удостоени с Първи награди, а Иван Назлъмов и Ива Димова с Втори.

Вокалистите на Музикален център "MusicArt" Пловдив с ръководител Ирена Велева получиха покана за фестивала в Италия от участието си в Международния фестивал „Кръстопът на Музите“ гр. София, организиран от Арт компания “Нови звезди“. Пътуването на пловдивските таланти се осъществи с помощта на Сдружение за изкуство "Мечтая и творя" и финансовата подкрепа на Община Пловдив.

В българската делегация се включиха 46 изпълнители от 6 български града. Талантите на "MusicArt" с гордост представиха Пловдив като Европейска столица на културата във вечния град Рим.

Музикален център “MusicArt”’ - място за музика, култура, забавление, артистични срещи с изкуството и развитие на млади таланти, е създаден през 2016 г. в сърцето на Пловдив, само на метри от Драматичния театър. В него желаещите имат възможност да се обучават по китара, пиано, пеене, цигулка, акордеон и солфеж, да усъвършенстват своите умения както на любителско, така и на професионално ниво.