„Младежки център Пловдив“ стартира обучителна програма “Млад икономист 3“

  • от PlovdivTime
  • 17:24, 23.10.2021

След успешното завършване на две поредици от обучителната програма „Млад икономист“ ОП „Младежки център Пловдив“ стартира регистрацията за сформиране на нова група от младежи, които желаят да положат основи на своята финансова грамотност и да се погрижат за сбъдването на своите „малки“ и „големи“ цели. Икономика? Финанси? Пазар? - колко скучно, трудно и безинтересно? Дали всъщност е така? Или е точно обратното?

Икономическата и финансовата култура са едни от основните инструменти за успешното развитие и реализация на всеки младеж. Ако мислите, че това е една сложна и почти непристъпна система, идете и се убедете в противното!

Ако смятате, че това е нещо съвсем далечно за вас, организаторите ще ви докажат колко интересно всъщност е и как се сблъсквате всеки ден с него. Ако искате :

  • да придобиете безценни умения и то по изключително интересен и иновативен начин;
  • да се научите да правите оптимален и информиран избор;
  • да контролирате по възможно най-ефективния начин своите доходи и да разпределяте рационално спестяванията си;
  • да знаете в какво е най-изгодно да се инвестират средства или просто да познавате същността на икономическите понятия и процеси, които чувате в пространството, то това е вашето място!

Обучителната програма “Млад икономист“ стартира за всички младежи на възраст 15-29 години от град Пловдив и региона. Срещите по програмата ще се провеждат регулярно и ще обхванат широк спектър от теми, въпроси и познания за: основни икономически понятия; управление и планиране на личните финанси; особености и “капани“ при теглене на кредит; конкретни продукти, в които да инвестираме средствата си; спестяването като необходимо условие за повишаване на богатството ни; формиране на способност за вземане на рационални и работещи решения.

Всичко това ще бъде представено по лесен, интересен и достъпен за всеки начин чрез използване на интерактивни неформални образователни методи, игри, ролеви ситуации и др.

Участието в обучителния курс е напълно безплатно! Програмата включва провеждането на 6️ занятия в периода октомври 2021 - януари 2021 г. Дейността ще бъде съобразена с противоепидемичните мерки в страната.

Започна записването за сформиране на нова група по програмата!

Първо занятие - на 24.10.2021 г. (неделя) от 10:00 до 12:00 ч.

Място – сградата на ОП „Младежки център Пловдив“

Общ брой занятия за потока – 6 (в рамките на периода октомври 2021 - януари 2022 г.)

Участници – младежи на възраст 15-29 години от град Пловдив и региона

Регистрация за участие в обучителния курс тук: https://rb.gy/zkgrrv

Дейността се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.