Младежки център-Пловдив обучава млади стажанти

  • от PlovdivTime
  • 10:36, 12.07.2021

Обучителна програма „Млад стажант 2: Младите (въз)действат“ се провежда в Младежки център Пловдив на 13 юли от 9 ч. до 13 ч. В рамките на програмата участниците ще имат възможността да срещнат нови хора и да създадат прекрасни приятелства, да изживеят вълнуващи мигове, да погледнат света от друг ъгъл. Лятото е сезонът, в който решаваме - какво ново да научим, кои свои умения можем да подобрим, а как същевременно да се забавляваме?

За 2 поредна година ОП „Младежки център Пловдив“ провежда обучителната програма „Млад стажант“, която дава пространство за изява, творчество и споделеност. Това издание ще бъде на тема „Младите (въз)действат“. Програмата е съставена от 13 модула на различни теми, като: Емоции и изразяване, преодоляване на стереотипи; Креативност и изкуство; Екология и доброволчество; Социално предприемачество и управление на проекти; Създаване на съдържание; Информираност и защита в онлайн среда.

Всеки вторник в рамките на месец и половина участниците ще се включат в обученията, посветени на въздействието на младия човек върху заобикалящата го среда. С надграждането на своите умения по време на всеки от модулите, те ще имат възможността да реализират все по-успешно идеите си, да изразяват свободно позицията си и да участват активно в обществото.

Това са едни от основните цели на наръчника по програмата „Младите (въз)действат“, създаден от образователния екип на ОП „Младежки център Пловдив“ в партньорство с Младежки център - Враца, Младежки център - Добрич и Международен младежки център Стара Загора от Националната мрежа на младежките центрове, както и ФПИК, Норсенсус Медиафорум.

Дейностите ще се провеждат в Биоградинката на ОП „Младежки център Пловдив“

Кой може да се включи? Събитието е предназначено за младежи (15-29 г.)

Как да се включите в събитието? Участието Ви е напълно безплатно! Нужно е само да попълните следната регистрационна форма: https://forms.gle/SGRZ4JX5VdPoiYA6A

Дейността се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.