Младежки център Пловдив организира семинар за организации, работещи с уязвими групи

  • от PlovdivTime
  • 10:58, 04.03.2022

През месец април Общинско предприятие „Младежки център Пловдив” ще проведе семинар, който ще събере представители на институции и организации, чиято дейност е насочена към подобряване на благосъстоянието на уязвимите групи.

Основната цел на събитието е да се представят на участниците иновативни методологии и подходи при реализиране на обучителни дейности, които да използват след това в своята работа.

След проведено онлайн анкетно проучване сред над 150 представители на национални организации и институции, работещи с уязвими групи, се идентифицираха основните теми, които ще бъдат разглеждани по време на семинара. Акцентите в отговорите бяха ограниченията, пред които се сблъскват групите по отношение на упражняването на правата си – достъпа до здравни и социални услуги и реализирането на пазара на труда.

Семинарът ще се реализира в рамките на два модула:

На 13 и 14 април ще се проведат специализирани обучителни дейности, насочени към здравни медиатори. Началото ев 10.00 часа.

На 15 и 16 април ще стартира вторият модул, в който ще бъдат ангажирани представители на национални организации и институции, работещи с уязвими групи.

Всички, желаещи да се включат в семинара, могат да заявят участие на следния линк, като отбележат и на кой от двата модула ще присъстват : https://rb.gy/saje0r

За всички регистрирали се участници ще бъде осигурено безплатно изхранване и настаняване.

Събитието ще бъде съобразено с противоепидемичните мерки в страната.

Дейността ще се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.