Младежки център Пловдив обявява конкурс за младежки инициативи

  • от PlovdivTime
  • 16:21, 17.08.2020

Младежки център Пловдив обявява конкурс за младежки инициативи, който цели да стимулира младежите от Пловдив, Сопот и Хисаря да предложат и реализират събития и инициативи с обществена и социална значимост. Темите са свързани с човешки права, активно гражданство, приобщаване, развиване на образователни, културни, иновативни пространства и дейности, интегриране и подпомагане на деца и младежи от уязвими групи. Идеята на конкурса е мотивация на младите хора към активно действие по актуалните теми, провокиращи обществения интерес и осигуряване на трайна социална промяна. Одобрените предложения ще бъдат финансирани по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“. 

Конкурсът ще се раздели на 6 етапа за кандидатстване и ще бъдат одобрени 40 младежки инициативи за целия период.
Конкурсът е насочен към реализация по следните направления: образование, облагородяване, екология, развлекателни мероприятия, изкуство.

Краен срок за предаване на предложенията е 20 септември. Разглеждането им е до 30 септември. Одобрените инициативи ще бъдат оповестени на 1 октомври. Периодът на реализация е октомври 2020 г. - юни 2021 г.

Подадените предложения ще бъдат разгледани, оценени и при необходимост ще се проведе кратко интервю с кандидатите.
Оценката на проектните предложения ще се извършва на база следните критерии: принос за реализацията на целите на проекта, 
иновативни подходи и пространства, уникалност на проекта, включване на граждани в реализацията на проекта, принос за привличане и развитие на нови публики, устойчивост на проекта.

Могат да кандидатстват физически лица от 15 до 29 години индивидуално или в екип, ученически съвети, творци, младежки клубове.

Информация за необходимите документи е поместена на сайта на Младежкия център.