Младежка инициатива представя комедиен спектакъл в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 04.05.2022

Асоциация за изкуство и младежки инициативи „Студията“ ще представи спектакъла  „Искам да кажа…” по Алън Ейкбърн на 12 май от 19 часа в Кукления театър. „Искам да кажа…“ е драматично-куклено представление по мотиви от бляскавата комедийна миниатюра  Ейкбърн, в превод на Искра Николова.

Спектакълът се занимава със стремежа и невъзможността ни да постигнем успех в общуването помежду си. Героите се срещат на една пейка в парка и се опитват да споделят живота си, но за съжаление са смешно-тъжни в този свой опит. А какво би станало, ако човекът, с когото искаме да говорим, откликва на нашите очаквания, а не е затворен единствено в собствените си проблеми? Какво би станало, ако чуваме, когато ни говорят, ако ни чуват, когато говорим? Дали няма да станем по-добри и обичащи… В идеалния свят на мечтите ни ние сме свързани със себе си, с другия, с живота.

Спектакълът съчетава бляскавата работа на актьорите в изграждането на характерите, майсторско владеене на импровизирани кукли и пластика.

За своя свят на мечтите разказват актьорите: Атанас Димитров, Дияна Георгиева, Валентин Митев, Ивета Маринова, Мартин Пашов; Постановка: Светослав Добрев; Пластика: Диана Досева.