Младежите от Интеракт клуб Пловдив-Филипопол в подкрепа на семейства със затруднения

  • от PlovdivTime
  • 18:24, 22.04.2020

Интеракт клуб Пловдив – Филипопол продължава активно да работи за кампанията „Купи и дари в условия на пандемия” и вече 30 семейства получиха подкрепа в ситуацията на изолация. Инициативата е съвместно с Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол, Ротаракт клуб Пловдив, Ротари клуб Пловдив - Филипопол, ИнърУийл клуб Пловдив и Доброволно формирование Пловдив 112.

Инициативата има за цел да помогне на семейства, изгубили работата и доходите заради кризата с COVID - 19. На тези семейства ще се предоставят нужните продукти под формата на пакети от първа необходимост - храна, пелени за деца, лекарства. За да получат съответните пакети нуждаещите се трябва да попълнят нашата форма за записване, като опишат нуждите на своите домакинства (прилагаме формата) Разнасянето се осъществява вече за втора седмица и ще продължи до края на извънредното положение.

Тази седмица до нас застават и членовете на Доброволно формирование Пловдив 112, като помагат пакетите да достигнат до вече трийсетте семейства в нашия списък. Много от семействата бяха зарадвани по време Великденските празници благодарение на дарителите, които решиха да ни помогнат в тази кауза. Всеки желаещ също да го направи може да попълни формата за дарители, казват младите хора.

"Купи и дари" се провежда ежегодно от младежките клубове в Пловдив. Тя е свързана със закупуване на доброволен принцип на различни видове храни в супермаркетите на веригата Кауфланд. Храните се разпределят между семейства в нужда от Пловдивска област. Тази година година поради невъзможността това да се случи в тези магазини и факта, че множество семейства останаха без обичайните си доходи заради кризата с COVID - 19, кампанията се адаптира към новите обстоятелства. Всички действия на организаторите са съобразени както с извънредното положение, така и с наложените мерки за ограничаване на болестта. 

Линк към формата за дарители: https://forms.gle/FG9fG7rGvUc9HCi68

Линк към формата за нуждаещи се: https://forms.gle/KqkXrd3Snqfbm1Bm8

PlovdivTime подкрепя инициативата на младите хора в Пловдив! Присъединете се и вие!