Младежи от България и Северна Македония ще рисуват заедно в центъра на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:09, 28.06.2022

Екипът на фондация "Българска памет" и детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий" от Битоля  канят на откриването на  събитието „Малък Монматър 2022 в Пловдив", в което участие ще вземат талантливи младежи от България и Република Северна Македония. Откриването ще се състои на 30 юни от 10.30 ч. на Гребния канал в Пловдив в района на Младежки център.

"Малък Монмартър" е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие "Свети Кирил и Методий", което за пръв път ще се проведе извън границите на РС Македония по покана на основателя и председател на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един цял ден.

След края на "Малък Монмартър 2022 в Пловдив" рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от организаторите.

Визитата на Детско художествено ателие "Свети Кирил и Методий" е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България, включваща организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.