Лятна читалня с много награди за малките пловдивчани ще има до Пеещите фонтани

  • от PlovdivTime
  • 14:59, 23.06.2021

„Лятна читалня на открито в Пловдив“ ще събере малки и големи на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина от 1 до 3 юли от 10 до 12 ч.

 „Споделете радостта от четенето. Тази година се събираме през лятото за девети път, отново като част от програмата на "Младия Пловдив чете", казват организаторите. Те са се постарали да направят четенията още по-интересни със специални гости, които се включват в инициативата.

На 1 юли в четенето се включва  Мария Донева, която ще разкаже за героите в стиховете ѝ, преведените от нея детски книги на Джулия Доналдсън. На 2 юли гост е Зорница Христова, която ще направи изненадваща творческа работилница  за вкуса към живота в древността. В третия ден е „Лятната читалня на открито“, за единадесети път Пловдив ще се включи в Световния ден на рисуването – „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!" с маратон за създаване на творби на открито, завършващ с импровизирана изложба на тема „Промяната“.

Зам.-кметът Георги Титюков и директорът на „Спорт и младежки дейности”  Петър Зехтински на Община Пловдив ще връчат награди на всички участници.

„Това е ден, в който рисуваме всички заедно - професионалисти и любители, хора от различни националности, култури, етноси, но обединени от любовта си към изобразителното изкуство и творческото общуване; в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще”, казват още организаторите.

Събитието е традиционно за Пловдив, но по-късно и други градове се присъединиха към инициативата.

Входът за събитието е свободен, а материалите са осигурени.