Куклениците връщат на сцена приказния мюзикъл “По ръба на небето“

  • от PlovdivTime
  • 10:47, 08.03.2024

Кукленият театър връща към живот едно от вълнуващите си представление - "По ръба на небето". Приказният мюзикъл разказва за силата на въображението, за приятелството и за забравените детски желания. Представлението е носител на награда ИКАР в категория "Най-добър куклен спектакъл" и номинация в категория "Майсторско техническо осъществяване".  „По ръба на небето“ ще се играе на 14 и 28 март от 19 ч.

Режисьор е Веселка Кунчева, която заедно с Ина Божидарова създават драматизацията. Сценографията и куклите са дело на Мариета Голомехова, а музиката - на Христо Намлиев. Хореограф е Явор Кунчев.

В ролите влизат Живко Джуранов, Мария Йорданова, Михаела Андонова, Наталия Василева, Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Стайко Стайков. 

„Когато бях малка, толкова малка, че едва стигах ръба на кухненската маса имах измислен приятел. С него по цели нощи обикаляхме из всички кътчета на планетата. Смеехме се, играехме, мълчахме заедно и бяхме неразделни. Един ден обаче той изчезна и аз го забравих. И ето сега, след толкова много години ще ви разкажа историята за едно малко момченце, което се сприятелява с най-невероятния приятел на човека - вещицата. Дали ще успее да съхрани това приятелство или и то ще бъде забравено, така както аз изгубих своето… това дори авторът не знае...“