Класиката “Снежанка и седемте джуджета“ оживява на сцената в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 08:40, 10.01.2021

Класическата приказка от Братя Грим за Снежанка и седемте джуджета оживява в Опера Пловдив на 17 януари от 11 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

В мюзикъла на Атанас Косев говорещото огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват и (разбира се!) настъпва щастлив край.  За да сътвори вълшебния свят от приказките, режисьорът Георги Динев е заложил на 3D мапинга на Полина Герасимова. Художник на декора и костюмите е Гергана Мантърлиева, възпитаничка по сценография на АМТИИ. Танците на приказните герои се поставят от хореографа Йордан Кръстев.

Вълшебната история в мюзикъла се разказва от солистите , хора и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. Спектакълът е подходящ за деца от 4 до 12 години. На рояла ще чуем и видим Росица Димова.

“ За децата трябва да има специален репертоар, който да отговаря на тяхната душевност, на потребността им от красивия свят на приказното, на доброто и любовта. Като гледат такива спектакли, те се изграждат като хора, а и като бъдещи зрители на сериозни творби като оперните. Възпитава се като цяло отношението им към изкуството”, споделя композиторът Атанас Косев.

Участват солистите Инна Пепеланова, Ива Ананиева, Владимир Василев, Август Методиев, Станимира Манолова , Златомир Колев, Лили Бързева, Тодорка Митковска, Ивайла Владимирова, Николай Писанов, Христина Венчева, Станимира Манолова, Антоан Толумбаджиев, Благовеста Костадинова.