Като през 90-те: Малки и големи „събудиха” забравени игри на Младежкия хълм

  • от PlovdivTime
  • 15:45, 29.04.2023

Пловдив се върна години назад във времето, за да „събуди” позабравените игри от 90-те години. Федербал, дама, скачане на ластик, дърпане на въже, стражари и апаши – всички тези позабравени от мнозина игри отново станаха актуални в подножието на Младежки хълм.

Любимите игри от близкото минало се пренесоха в Пловдив част от третото издание на фестивала Plovdiv Vibes, който стартира на 21 април и ще продължи до неделя.

Стотици малчугани днес захвърлиха таблетите и оставиха компютрите, за да станат част от „Игрите на 90-те“ и да се докоснат, поне за кратко, до забавленията, с които израснаха родителите им. А самите родители с умиление си спомниха „какво време беше”.

Основнатa локация на Plovdiv Vibes е новоизградената събитийна територия на открито Plovdiv Stage Park в подножието на хълма, където се провеждат множество концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.

Днес, освен "Игрите на 90-те", в подножието на хълма има и открити уроци по танци, а на залез слънце ще стартира Салса парти с професионални танцьори и любители.

Утре е последният ден от фестивала и той е  посветен на деца в неравностойно положение. РЦПППО - Пловдив ще изнесат концерт за всички посетители, а в творческият лагер ще бъдат разположени работилници със свободен достъп за малки и големи. Майки на деца в неравностойно положение също ще се включат в хендмейд базара, като ще представят своето изкуство в подкрепа на своите деца. 

Кино на открито ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Park в края на неделния ден, а за музикалното ни удовлетворение ще се погрижи DJ Dan-ni. Всички фестивални дни ще бъдат наситени с богато вкусово удоволствие от демонстраторите във FOOD зоната на Plovdiv STAGE Park.