Как да убедим лесно и забавно детето да си мие зъбите? Заведете го на театър в неделя!

  • от PlovdivTime
  • 13:13, 28.05.2021

Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“, което ще се проведе този уикенд в Пловдив, тази година ще е посветен на децата и ще се проведе паралелно с първия Фестивал за децата и семейството „Синьо лято в Пловдив“. Малчуганите ще се запознаят отблизо с различни художествени и сценични изкуства. А майстор-готвачите от различните общности в Пловдив ще им приготвят традиционните закуски от националните кухни на етносите, любимите детски лакомства от близкото минало – вкусни сутрешни и следобедни хапвания, които са ни правили баба и дядо, мама и тати.

На панаира ще има домашно приготвени различни видове руски пирожки, вкусни шоколадови „картошки“, еврейски кифлички с орехов пълнеж „Роскитас Де Алхашу“, ханукални бухтички и борекитас. Детският празник не може да мине и без сладолед – ето защо италианската общност ще осигури специално за дните на фестивала най-хубавия детски сладолед от страната на сладоледа. Разбира се, няма как да не опитате и калоферска баница със сирене, а който обича сладко – и домашен тиквеник.
Основната локация на панаира тази година е парк „Рибница“ в район „Северен“ (до спортна зала „Строител“).
Паралелно с кулинарния панаир, на открита сцена децата ще могат да гледат различни спектакли и ще се запознаят отблизо с различни сценични изкуства.

Има ли лесен и забавен начин  да убедите детето си колко е важно да си мие зъбите? А да го запалите да започне да познава нотите и да ЧУВА музиката? Оказва се, че това изобщо не е мисия невъзможна. За да го направите, просто трябва да го заведете на театър, за да гледа представлението "Малкото зъбче". Или "Музикалница". Спектакълът е създаден от Павла Манова, Десислава Минчева- Тодоров и Петя Недева и ще бъде представен в неделя в рамките на Фестивала „Синьо лято“ в Пловдив на 30  май. Забавната история, която малките зрители ще гледат на откритата сцена на фестивала в парк „Рибница“, разказва за едно малко зъбче, което много обича бонбони и никак, никак, ама никак  не иска да се мие. “Музикалница” е най-новият aвторски куклен спектакъл на Петя Недева, който беше одобрен и подкрепен като проект по програмата “Творчески инициативи “ на Национален Фонд “ Култура”. Той ще бъде представен на 31 май.