“Къде ми са детските книжки“ събира Керана и децата на Госпожа Опера в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:34, 01.02.2021

Пловдивските деца и техните родители ще се насладят на новия спектакъл "Къде ми са детските книжки" на Държавна опера-Пловдив с най-обичаните песни от български детски филми на 6 февруари от 11.30 и 17 ч. на сцената на Дома на културата "Борис Христов".

Децата от Академията на Госпожа Опера и Оркестърът на операта канят на едно емоционално музикално пътешествие из любимите песни на детското кино от 70-те и 80-те години – ‘‘Войната на таралежите", "Неочаквана ваканция", "Васко Да Гама от село Рупча" и др. Заедно на сцената ще излязат артисти на различни възрасти – малки и големи, дебютанти и изпълнители с богат сценичен опит, които ще пренесат по–зрелите зрители в детството им, а на децата ще напомнят актуалните и сега вечни теми, скрити в музикалните послания. 

Заедно с възпитаниците на Академията на Госпожа Опера, на сцената ще се качи и специалната гостенка Юлия Йорданова-Керана, както и актьорът Даниел Русев и солистът на операта Август Методиев.

Операта изказва искрени благодарности на Специално училище за ученици с увреден слух "Професор д-р Стоян Белинов", което предостави автентични стари чинове за декор на концерт спектакъла.

Концертът се осъществява с подкрепата на Национален фонд Култура.

Екипът:
Диригент: Константин Добройков; Режисьор: Росица Костова; Художник: Николина Костова- Богданова; Оператор и монтаж: Чавдар Жиров, Ивалина Василева; Участват:  Керана, Вокална група от Детска академия на Госпожа Опера с диригент Яна Делирадева, Петя Петрова и корепетитор Надежда Кузманова, деца актьори и балет от Детска академия на Госпожа Опера с преподаватели Александра Савова и Даниел Русев, Оркестър на Държавна опера-Пловдив.