Излезе първото класиране за гимназиите, закриват четири паралелки в Пловдив

  • от Виктория Петрова
  • 12:23, 13.07.2020

Излезе първото класиране за бъдещите гимназисти. Учениците могат да проверят къде са приети чрез входящ номер и код за достъп от служебната бележка. Записването на приетите на първо класиране или подаване на заявление за участие във второ е до 16.07.2020 г. 

В същото време четири паралелки в Пловдив и две в Първомай са закрити след първото класиране за гимназиите.  В Пловдив се закриват паралелките по Софтуерни и хардуерни науки в Средно училище „Симон Боливар“, по Ел. машини и апарати с немски език в ПГ „Пеньо Пенев“, в СУ „Константин Величков“ - паралелката по Осигуряване на продуктова информация с АЕ и в „Свети Седмочисленици“  по природни науки. 

 

За поредна година седмикласниците от Пловдив, изкарали най-високи оценки на малките матури, избраха да продължат своето образование в Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов". Най-висок и почти максимален е балът в специалност програмиране, където той е 499 точки от 500 възможни. Минималният бал там също е най-висок за цялата област Пловдив а именно 458.25. На второ място се нарежда Английската гимназия в Пловдив със специалност Немски език. Там най-висок бал е при жените - 498. В топ 5 са още две специалности от Математическата гимнация - компютръна графика с максимален бал 497.5 и математика с английски и в квотите за жени, и теза за мъже. Сред първите желани училища сред отличниците тази година е и СУ "Васил Левски".