Инициатива на Математическата среща настоящите с успелите възпитаници на гимназията

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 16.10.2023

Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ кани на среща от инициативата „МГ открива...“, в която ученици и преподаватели ще поговорят за книгите и следите в историята с писателя Тодор Костадинов и „Будител на годината 2021 година“ Стефан Пеев. Тя е на 16 октомври  от 12 часа в 104 стая на училището.

„МГ открива...“ е продължение на „МГ чете“ , инициатива на Математическата гимназия, която представя различни личности и дейности, които целят да обогатят учениците с полезна информация, развиваща интелекта, културата и духовността на всеки един участник.

Писателят Тодор Костадинов е автор на пет книги, издадени през големи интервали от време: „Девет дни в Париж“ (разказа, 1986), „Забрави страха, Филипе“ (повест, 1986), „Признай, че мислиш за мен“ (1996), „Софийско жителство“ (роман, 2004, 2012). Книгата с пловдивски разкази "Ничия. Трите начина на Мариана", която ще бъде представена е носител на Годишната награда за 2022 година на Съюза на българските писатели.

Стефан Пеев е човекът, който дигитализира първия в България почерк на историческа личност, този на Васил Левски.

Събитието е поредното от инициативата на гимназията да среща настоящите с успелите възпитаници на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“.