Играе ли ви се на дама или ластик? А на стражари и апаши? Можете да го направите в събота, на Младежкия хълм

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 27.04.2023

Спомняте ли си как се играе на дама? А на ластик или стражари и апаши? Няма страшно, ако сте забравили правилата, защото в събота ще можете да си ги припомните. В  13ч в подножието на Младежки хълм  на Plovdiv Stage Park стартират Игрите на 90-те. Любимите игри от близкото минало се пренасят в Пловдив и всеки, който желае може да поиграе с приятели или с децата си.

Абсолютно всеки, който има желание, може да бъде част от „Игрите на 90-те“. Призивът на организаторите е отправен към родителите – да заместват технологиите с повече време за физически активности с децата си. Но упражненията, съчетани със забавления, не са излишни и при възрастните.  Вместо с носталгия да повтаряме „Ех, какво време беше”, всеки може отново да си върне детството , макар и под друга форма.

Участието в игрите е безплатно.

Игрите са част от третото издание на фестивала Plovdiv Vibes, който стартира на 21 април и ще продължи до неделя.  Основнатa локация на Plovdiv Vibes е новоизградената събитийна територия на открито Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм, където се проведат множество концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.

В петък 28.04 на Младежки хълм, Театрална школа "Арлекин" ще представят своето представление "Горско приключение", талантливите деца на Танцова школа "Терпсихора" ще ни въведат в магията на танца, отново хендмейд базар и работилници ,а зад пулта - DJ AKASHA.

В събота, освен "Игрите на 90-те", в подножието на хълма ще има и открити уроци по танци, а на залез слънце ще стартира Салса парти с професионални танцьори и любители.

Последния ден от фестивала е  посветен на деца в неравностойно положение. РЦПППО - Пловдив ще изнесат концерт за всички посетители, в творческият ни лагер ще бъдат разположени работилници със свободен достъп за малки и големи, а майки на деца в неравностойно положение ще се включат в хендмейд базара, като ще представят своето изкуство в подкрепа на своите деца.  Кино на открито ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Park в края на неделния ден, а за музикалното ни удовлетворение ще се погрижи DJ Dan-ni. Всички фестивални дни ще бъдат наситени с богато вкусово удоволствие от демонстраторите във FOOD зоната на Plovdiv STAGE Park.

.