Хор “Евмолпея“ изпраща абитуриентките си с концерт в зала “Съединение“

  • от PlovdivTime
  • 13:42, 27.06.2022
Хор „Евмолпея“ ще изпрати официално петте си абитуриентки Мария Сукарева, Йоана Пенева, Теодора Благова, Мария Райкова и Симона Чакова с концерт на 30 юни от 19 часа в зала "Съединение" на Историческия музей. След успешното гостуване в Щутгарт за 24 май, пловдивският състав ще закрие 16-ия си творчески сезон със специалния музикален празник. По този начин ръководството ще изкаже своята благодарност на дългогодишните хористки за 10-те години всеотдайност към хоровото дело и колектива на хоровата формация.
 
Участвайки в хора, петте момичета представяха българското хорово изкуство на множество престижни сцени в България и 17 страни в Европа и Азия, в международни хорови конкурси, фестивали и значими национални мероприятия. Те активно съдействаха за утвърждаването на хор „Евмолпея“ като една от най-проспериращите детско–младежки хорови формации в града и страната ни и са излизали със състава стотици пъти на сцена в рамките на различни концерти и концертни участия. 
 
Като част от хора те са носители на отличието „Посланик на добра воля“ и са се включвали всеотдайно във всички благотворителни акции на състава. Техният труд и талант са оценявани от публиката и от ръководството на хора, за които на този концерт ще получат заслужена признателност и благодарност.
 
Хорът под ръководството на д-р Алия Хансе и клавирен съпровод Йорданка Иванова ще изпълни 12 любими песни от репертоара, който поддържа. Те ще бъдат част от програмата, с която ще се представят в събитията, включени в национален и международен план за отбелязване на 300-годишнината от рождението на св. Паисий Хилендарски по линия на ЮНЕСКО.