Хор „Детска китка“ кани на заключителен концерт за сезона

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 28.06.2023

Заключителният концерт на хор „Детска китка“ към ОДК-Пловдив, с който ще се отбележи края на творчески сезон 2022-2023 г. ще се състои  на 28 юни от 20.30 ч. в двора на Техническия университет. Шестдесетте момичета, техните ръководители и публиката ще изпратят официално в последен концерт абитуриентките Елора Петрова, Илияна Баткова и Христина Колева.

В програмата може да чуете изпълнения на песни от композиторите Александър Текелиев, Атанас Илиев, Георги Андреев, Петко Стайнов, Пламен Арабов, Джей Алтхаус, Имаджин Драгънс, Кърби Шоу, Франко Принсло, Ула Яйло и Феодосий Рубцов.

Джулия Узунова ще включи публиката интерактивно в празника на певиците от хор „Детска китка“.  Ще бъде топло, емоционално и по юнски приятно.

 „По традиция, с песни и мили спомени, официално ще изпратим нашите три абитуриентки. За Елора, Илияна и Христина дойде време за раздяла. И трите посветиха голяма част от своя съзнателен живот на хоровото пеене, общуването и изучаването на правилата при ансамблово музициране. Една от най-големите привилегии за нас, техните ръководители, е да станем свидетели на израстването им, да градим камък по камък стълбата към тяхната увереност, познание и опознаване на света през изкуството. Скъпи момичета, бъдете здрави. Следвайте мечтите си и не забравяйте, че вашите личности са най-ценния актив на нашето общество“, сподели Яна Делирадева диригент на хора.