Графичните дизайнери от АМТИИ показват проектите си в Градската галерия

  • от PlovdivTime
  • 14:28, 10.07.2020

 

Випуск 2020 от специалност „Графичен дизайн и фотография“ в пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство защити за отличен дипломните си проекти в Градската художествена галерия на 9 юли.

Видях прекрасни работи, видях артисти“ – с тези думи изрази впечатленията си от представените разработки известният специалист в графичния дизайн и оформлението на книгата Христо Гочев, който беше член на изпитната комисия. Той пожела на младите си колеги да не правят компромиси в бъдещата си работа с клиентите, защото създаденото от тях ще остане и ще се оценява от следващите поколения. Висока оценка на качеството на дипломните защити даде и деканът на факултет „Изобразителни изкуства“ проф. Галина Лардева. Безспорна заслуга за чудесното представяне на 15 – те момичета и момчета бакалаври имат техният преподавател Георги Димитров, както и останалите му колеги, които въпреки дистанционната форма на обучение са успели да мотивират студентите да работят максимално мобилизирани.

Изложбата с дипломни проекти на новите дизайнери, озаглавена от тях „Хей next“, може да бъде видяна на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15 до 29 юли.