Госпожа Опера търси деца за Академия за таланти

  • от PlovdivTime
  • 15:51, 19.08.2021
Академията на Госпожа Опера обявява прослушване за деца на възраст от 5 до 14 години с музикални и артистични таланти.
В школата, която от години Държавна опера-Пловдив развива, се предлага позитивно образование на децата и развитие на техните вродени таланти чрез артистични и музикални подходи. Възпитаниците ѝ имат възможност да се докоснат до реална артистична среда, да участват в продукции на операта и да се срещат с популярни имена от българската музикална сцена.
 
В Академията се провеждат профилирани артистични занимания по пеене, балет и актьорско майсторство. Занятията започват от 1 октомври и ще се провеждат два пъти седмично в Дома на културата "Борис Христов" и в Ателието на ул. "Екзарх Йосиф" 16.
 
Прослушването за "Актьорско майсторство"е на 2 септември в ателието ни на ул. „Екзарх Йосиф“ 16 - в 17.30 ч. за деца от 5- до 7-годишна възраст, в 18.30 ч. за деца над 7-годишна възраст. За "Вокална група" прослушването е в Дома на културата - от 17.30 ч. за деца от 5- до 7-годишна възраст, а в 18.30 ч. за деца над 7 г. 
 
Кандидатите трябва да подготвят една песен по избор и да носят музиката на флашка. На прослушването ще им бъдат поставени задачи за проверка на техните вокални умения – музикална памет, точно интониране, чувство за ритъм, артистични заложби.
 
Децата, които искат да се занимават с балетно изкуство, могат да се явят на прослушване на  7 септември в балетната зала в Дома на културата „Борис Христов“ - в 17.30 ч. от 5 до 7 годишна възраст, в 18.30 ч. - над 7 г.
 
Кандидатите трябва да бъдат облечени в удобно облекло (клин, цвички). Трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката трябва да се носи на флашка.
 
Поради големия интерес кандидатите трябва да се запишат предварително на e-mail: [email protected]
като впишат трите имена, възраст, телефон за връзка и направлението, в което кандидатстват. Резултатите ще бъдат обявени по e-mail.