ЕГ “Иван Вазов“ празнува 3 март със спектакъла “Памет“

  • от PlovdivTime
  • 17:44, 24.02.2020

Учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов” ще отбележат тържествено светлата дата на Освобождението 3 март на 26 фувруари от 16 часа във Военния клуб. По идея на ръководството на елитната гимназия в Пловдив ще гостува поетично-музикалният и патриотичен спектакъл „Памет", дело на театрална школа "Юлий"  - София  и НЧ "Г.С.Раковски-1925" - София с режисьор Владимир Мастиков. Събитието е посветено на всички национални герои, допринесли за освобождението на България от турско робство. Спектакълът е съчетание от най-ярките и емблематични възрожденско- освободителни стихове в историята на българската литература: Христо Ботев, Иван Вазов, Дамян Дамянов, Пейо Яворов.

„Памет“  е  съчетание на театрално-поставена поезия придружена от акапелни изпълнения на български народни песни, пластически етюди, атрактивна сценография и автентично фолклорно облекло.

Директорът на гимназията г-жа Вихра Ерамян сподели: „Настоящата 2020 г. е специална за нашето училище, защото ние и целият български народ честваме 170 години от рождението на патриарха на българската литература, човекът чието творчество е отражение на следосвобожденска България, нашият патрон и вдъхновител Иван Вазов. Затова бе напълно естествено, като ръководство, да приемем поканата на продуцентска къща „Гранде арт” да преживеем магията на спектакъла „Памет”.