Две студентки стават доброволци в МБАЛ “Свети Мина“

  • от PlovdivTime
  • 17:10, 24.11.2020

Две студентки, специалност „медицинска сестра“ в Медицинския университет в Пловдив, откликнаха на призива на Областния кризисен щаб и стават доброволци в МБАЛ “Свети Мина“. Момичетата са четвърти и втори курс.  

Днес те се срещнаха с областния управител Дани Каназирева, която ги представи на директора на болницата проф. Петър Петров, за да договорят условията. По думите на областния управител още една студентка има готовност да започне работа на половин работен ден в отделението на общинската болница.

След срещата стана ясно, че медицинските сестри могат да започнат рабата още тази седмица, а проф. Петров им благодари, за готовността да станат доброволци и да са част от екипа на първа линия в борбата с Ковид-19.

„Правим всичко възможно да бъдем полезни на всяка болница без значение дали е частна, държавна или общинска. Надявам се с екипите  и доброволците, които пращаме да сме полезни на лекарите от  ковид отделенията, които месеци наред работят без почивка и са много уморени“, коментира Каназирева. Тя също благодари на момичетата, които споделиха, че са приели предизвикателството и осъзнават  отговорността  на избраната от тях  професия в тежката епидемиологична ситуация.