Детска изложба с кукерски маски и рисунки показва Етнографският музей

  • от PlovdivTime
  • 09:40, 12.03.2021

Дeтска изложба на кукерски маски и рисунки на тема „Какво най-много ме впечатли в музея", изработени по време на „Месец на децата в музеите на Пловдив“, е подредена в Етнографския музей.

"През изминалия месец февруари децата, които посетиха РЕМ – Пловдив, имаха възможността да се забавляват с най-различни занимания, които бяхме подготвили за тях. Интересна както за малките посетители, така и за техните родители бе играта „Открий експоната“, решаваха кръстословици на различни теми, попълваха работни листове на етнографска тематика, оцветяваха носии, подреждаха пъзел. Сега дойде време да покажем и прекрасните рисунки на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ и страховитите кукерски маски, които децата изработиха по време на инициативата на Община Пловдив „Месец на децата в музеите на Пловдив“, разказват от музея.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 28 март, за да могат посетителите да гласуват за най-хубавите творби. На 30 март ще станат ясни децата, събрали най-много гласове за първо, второ и трето място. Ще има и две поощрителни награди.