Детска градина „Весела” отбеляза своя 45-годишен юбилей

  • от PlovdivTime
  • 18:43, 26.05.2021

Детска градина „Весела” отбеляза своята 45-годишнина с юбилеен концерт. Детското заведение е създадено през 1976 г. и се намира на адрес бул. „Дунав” 67. В детската градина в момента се обучават 165 деца в 6 групи.

В празничната програма всяка група представи отделни изпълнения, сред които песента „Мечта за изгрев” и множество танци-“На  слънцето”, „Градинари и цветя”, Танц на пчеличките, „Рибки”, „Мики Маус”, „Виждам те, гледам те”, Танц с чадърчета, Танц на пингвините.Празникът завърши с  валс, изпълнен от малчуганите от 4-та група.Децата пяха и танцуваха с помощта на музикалния ръководител и хореограф г-жа Ивайла Тотева.

„Най-голямото богатство на една детска градина са усмивките на щастливите ѝ възпитаници. Няма по-голямо богатство от доверието и признателността на родителите, от професионализма и всеотдайността на учителите. Гордеем се, че нашата детска градина е постигнала всичко това-десетки спечелени конкурси, състезания, олимпиади, получени благодарствени писма и грамоти, участие в инициативи и благотворителни каузи. Най-важното, обаче, с което се гордеем, е че в ДГ „Весела” се възпитават здрави, любознателни, толерантни и щастливи деца, в чиито сърца е посята и отгледана доброта”, заяви в тържественото си слово директорът на детското заведение Наталия Коева.

„Поздравявам всички педагози и ръководството на детската градина, които с огромно желание, ентусиазъм, упорит труд и постоянство се грижат и обучават малчуганите. Уменията и навиците се изграждат в първите седем години от живота на човек и затова е изключително важно с тях да работят личности с любов и отдаденост към професията.Пожелавам на всички Вас много нови  успехи и признания.А на децата желая да растат и учат здрави, щастливи и успешни”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе специален гост на събитието.