Деца от цялата страна пеят и творят по улиците на Стария град през уикенда

  • от PlovdivTime
  • 10:47, 28.05.2024

“Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев, през детските очи” от 31 май до 2 юни включително  в и пред къщата музей на ул. „Съборна“ 18. Там ще има експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна. Специално участие ще вземат детският духов оркестър “Джуниър бенд” от Велико Търново и деца от детска градина “Брезичка” (София). Всяка школа ще аранжира и своя изложба. В пространството до музея има  и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяват в областите на музиката и танца.

Старият град посреща най-младите надежди с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които нашите деца ще ни покажат, че бъдещето им принадлежи, защото са талантливи, позитивни и възхитителни.

Проектът на Сдружение „Духовно огледало“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2024 година.

Програма на събитието:

1 юни
9-11 ч.
- Аранжиране на ателиета и изложби, подготовка на събитието

11ч. - Официално откриване и концерт на детска формация “Джуниър бенд
11.30-18.30 ч. - концерти и музикална програма с участието на деца от детска градина “Брезичка” гр. София, творчески ателиета и изложби на открито
18-20 ч., музикално дефиле на младежка и детска формации на “Джуниър бенд”

Начална точка на дефилето: Къща-музей “Златю Бояджиев” - ул. “Съборна” №18
Трасе на дефилето - ул. “Съборна”,ул. “Райко Даскалов”, площад “Римски стадион”, ул. “Княз Александър I”, район “Капана” и обратно.

2 юни
9-10 ч.
- Аранжиране на ателиета и изложби
10–13 ч. - Концерти, творчески ателиета и изложби на открито

Фотография:Соня Станкова