Деца със специални образователни потребности играят премиерно “Не пипай куфара“

  • от PlovdivTime
  • 14:17, 18.06.2024

Театър "А`парт" Пловдив и Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Пловдив канят на премиерата на спектакъла "Не пипай куфара" по Борис Априлов на 25 юни от 17.30 ч.

"Театърът създава позитивна среда за социализация на децата, съвместната дейност в играта изгради в децата  колективност, съпреживяване, търпение и взаимодействие с другите, както и нови форми на поведение, различни от тези в обучителния процес. Свободата в театъра, реално отдаде възможността, както на децата, така и на родителите да се почувстват оценени. За първи път в Пловдив се провежда обучение по театър за деца със специални образователни потребности. След 5 месеца работа с децата се вижда и чувства тяхното доверие към нас. Радостта в очите им при добре свършена работа, игрите след репетиция и желанието им да продължат да посещават театъра", казват организаторите.

Режисьор е д-р изк. Сашо Петков, театрален педагог - Катя Минкова, подкрепящи асистенти - Доротея Дернева, Красимира Витанова, Росица Янева, Гергана Кунчева.

Главните роли изпълняват Дария Паслъмова, Валери Гаров, Габриела Радкова, Костадин Пенов и Радослав Гърмидолов.