Деца показват талантите си във фестивала „Млада синя Земя” в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:06, 05.04.2022

Традиционният фестивал „Млада синя Земя“ ще се проведе на 20 и 21 април в Природонаучния музей. Неговата цел е да предостави възможност на децата и младежите от града да демонстрират своите таланти в областта на изобразителното изкуство, музиката и танците.

Както всяка година, отличените в различните категории ще бъдат наградени, а музеят ще бъде изпълнен с детски усмивки, радост и вдъхновение. Тази година конкурсът има поставена тема - „Животът и мирът на нашата планета“.

На 20 април от 10 часа ще бъде откриването на събитието в сградата на музея. Конкурсната програма ще продължи до 16 часа, в която ще вземат участие деца на различни възрасти от училища, детски градини и читалища в Пловдив. Предвидени са художествени, музикални и танцови изпълнения. Както всяка година, сме предвидили награди за най-високо оценените таланти.

Награждаването ще се проведе на 21 април от 12 часа във фоайето на музея. Творбите на участващите в категория „Изобразително изкуство“ ще бъдат експонирани в изложбената зала на музея по време на събитието и ще останат за двуседмичен период при нас.

Форумът е организиран от екипа на музея с подкрепата на „Зелени балкани“.

Фотографията е илюстративна