Деца яхнаха полицейски мотори и се снимаха в патрулка в пловдивски мол

  • от PlovdivTime
  • 13:32, 12.09.2020

Десетки малчугани и ученици от Пловдив се запознаха отблизо с професията на униформените, дни преди първия учебен ден. Децата влязоха в полицейски автомобили и се снимаха върху двуколесните возила на специализирано звено "Сигма" по време на Деня на професиите, който се провежда в момента в МОЛ "Марково тепе". Те проявиха огромно любопитство и към екипировката на служителите на реда. 

"Жилетките ни тежат 15 килограма, но въпреки това децата имат огромно желание да ги облекат", разказаха пред медията ни органите на реда. Те припомниха на децата правилата за движение по улиците и ги запознаха с опасностите, които дебнат навън. За по-малките от полицията бяха приготвили подаръци. Вниманието на тийнейджърите бе насочено към проблема с наркотиците. 

Униформените Ботьо Гиргинов и Стойчо Яковски запознават децата отблизо с отговорностите на полицейската професия. 

"Винаги можете да имате доверие на служителите на реда. Зад щита, шапката и полицейския автомобил стоят униформени хора с човешки сърца", заяви пред малчуганите Гиргинов. Полицаите апелираха младежите да се обръщат към тях в моменти на трудност.
 
Кампанията ще продължи до 15 часа в партера на търговския център. 

"Ще разкажем на подрастващите за хуманните каузи и професии, в които човек поставя интереса на другите над собствения си. Ще припомним на децата правилата за движение по пътищата, а на тийнейджърите - за опасностите и зависимостите на улицата. В центъра на мечтите сте Вие и мечтите на Вашите деца! Очакваме ви в деня на професиите и игрите в МОЛ Марково тепе", информират от полицията.