Десетки млади пловдивчани разчистиха една от възловите алеи на Джендема

  • от PlovdivTime
  • 11:29, 12.08.2022

Една от най-основните алеи на Джендем тепе, известно още като Младежкия хълм в Пловдив, бе разчистена в Международния ден на младежта. Десетки пловдивчани запретнаха ръкави рано тази сутрин, за да дадат своя принос към по-чиста природа.

Мястото, което те разчистиха, въобще не е случайно. Алеята, която е откъм тенис кортовете, осигурява на достъп на пожарните коли в случаи на бедствия. Тя води и до детската железница, която е любима дестинация на всички.

В деня, посветен на тях, младежите споделят, че чистят с надеждата заедно да станат носители на добрия пример в Пловдив. Вярват, че тяхната грижа към природата ще "зарази" още пловдивчани.

Инициативата е организирана от Българският младежки Червен кръст – Пловдив, съвместно с общината и ОП „Паркове и градини“.

"Всекидневно полагаме грижи за Младежкия хълм. Избрали сме тази алея, защото от тук трябва да минават пожарни автомобили. Започнахме от рано сутринта с техника да почистваме, а след минути с представители на БМЧК ще почистим", разказа директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. 

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов отбеляза, че Младежкият хълм е около 340 декара паркова площ и е най-голямата паркова зона в района.

"Много съм щастлив, че толкова хора се включиха в това мероприятие. Убеден съм, че с годините ще успеем да го съхраним за поколенията напред, защото какво е Пловдив без своите тепета?", каза районният кмет и приветства доброволческата инициатива.

Почистването стартира в 9:30 часа тази сутрин, а необходимите материали за събирането на отпадъците като чували за смет, ръкавици, както и извозването бяха подсигурени от ОП „Паркове и градини”.

 

Kоментари

коментар
Ангелина Миланова
17:55, 12.08.2022
Отговор

Бъдете точни и коректни, щом като сте медия!!! Не десетки , а десетина млади пловдивчани не разчистваха, а почистваха с метли централната алея!!! С метли не се разчиства, а почиства!!! Алеите на този хълм имат нужда от по- сериозни инструменти!!! И нужно ли е това да се случва само на специален Ден на младежта? Кой разчистваше наистина алеите досега? Това са истинските доброволци , които организира именно Стоян Стоянов, подкрепян от Любомир Чакъров!

коментар
Христин Тонев
15:13, 12.08.2022
Отговор

Изключително спекулативна,нагла и неправдоподобна статия. От месец и половина ходя всяка събота и неделя,заедно със стотина други доброволци,извървяли се през това време там. Чистим,метем,събираме,копаем,тесаме,извозваме и изхвърляме безспир … В лъч,пек,горещина и непоносимо високи температури..Всички доброволно, безропотно и с усмивка,за благото на нашия парк,град и жителите му. Фактите може да видите и научите във фб група “Да спасим Младежкия хълм в Пловдив”

коментар
Елина
14:39, 12.08.2022
Отговор

PR на чужд гръб! От шест седмици е доброволческата кампания за почистване на Младежкия хълм и тя няма нищо с общината и тази реклама върху чужд труд! Истинско безочие !

коментар
Мария Янкова
14:32, 12.08.2022
Отговор

От 6 седмици тече инициативата "Да спасим Младежки хълм" с инициатор Стоян Стоянов. В нея се включиха доброволци, различни от тези младежи, които някой е организирал само за един ден. Нелепо е да се твърди, че ОП " Паркове и градини" всекидневно полага грижи за чистотата на този хълм. Всички, които сме там всекидневно, знаем, че това не съответства на реалността.

коментар
С Тодорова
07:37, 13.08.2022

ОП " Паркове и градини" са на линия само за рязане на дървета. Всъщност и това не умеят.

коментар
Никола Пампоров
14:25, 12.08.2022
Отговор

Брей, само в България може да се види една доброволческа кампания да доведе до втора алтернативна доброволческа кампания. А най-забавното е, че и двете са координирани с г-н Козарев!

коментар
Стоян Стоянов
14:24, 12.08.2022
Отговор

Много долно поведение от страна на Козарев. Истината се намира във ФБ група "Да спасим Младежкия хълм в Пловдив".

коментар
Стоян Стоянов
14:20, 12.08.2022
Отговор

https://www.facebook.com/groups/794412778139580/permalink/836778567236334/