Десетки аплодираха талантите на „Арт Войс Център“ в район „Тракия“

  • от PlovdivTime
  • 18:21, 22.06.2023

В незабравим детски празник за район „Тракия“ се превърна втората вечер от фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“. Повече от два часа и половина малките таланти на музикалната школа „Арт Войс Център“ очароваха публиката с отбрани български и чужди песни. На сцената се качиха над тридесет изпълнители, много от които носители на национални и международни награди, и с участия в популярни музикални тв формати.

Десетки зрители от квартала аплодираха ярките изпълнения в парк на концерт в парк „2019“, а кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров лично приветства участниците и публиката.

Тази вечер звездите на „Арт Войс Център“ заедно с гостите от София, Варна и Балчик под съпровода на Биг Бенд Пловдив ще изнесат концерт на сцената „Ядрото“ в Капана от 19 часа.

Фестивалът „Пловдив - СтоЛица на песента“ за пета поредна година дава възможност на децата от най-успешните музикални школи у нас да покорят сцените в града на тепетата заедно с фестивалния оркестър Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев от 20 до 24 юни 2023 г.

И тази година гостуващите състави са сред най-атрактивните, най-успешните и най-изявените у нас. Гостите са  от София, Балчик, Силистра, Варна и др.

Певците от Арт Войс Център заедно с Бенда са домакини на фестивала, който се провежда с подкрепата на Община Пловдив, и ще участват във всичките пет концерта.

Идеята на „Пловдив СтоЛица на песента“ е в града да пеят талантите на най-изявените вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да представят своя музикално-сценична програма заедно с фестивалния оркестър. Спомоществователи на музикалния форум са „Coolsped“, „Philicon 97“, „Аптеки 36,6“, „Радиком“ ЕООД,  „Технополис Пловдив“ и „Зелени Балкани“.

По време на фестивала Пловдив се превръща в столица на детската песен и приятелство, което е и главната му цел. Замисълът е всяка година на сцената да излизат деца от различни градове и школи.  Проектът е добре познат в цяла България и всяка година все повече вокални школи искат да бъдат поканени да участват.

Ето и програмата на фестивала:

 22.06.2023 г. – Сцена „Ядрото“ – Капана

 Концерт на гостите Виктория Асенова  от София  , Максим Ялнъзов от  Варна, Студио "Септима" гр.  Балчик, Арт Войс Център и Комбо състав на  Биг Бенд Пловдив

 23.06.2023 г. – Парк Рибница – район „Северен“

 Концерт на гостите от София Арт Център Кърнолски, Студия "До -ре-ми "  гр.Силистра и Арт Войс Център и  Комбо състав на Биг Бенд Пловдив

 24.06.2023 – Стълбите на Каменица – район „Централен“

Концерт на Арт център „Стриндженто“ гр. София и Студия "До -ре -ми "  гр. Силистра, Арт войс Център и  Комбо състав на Биг Бенд Пловдив.

 Всички концерти са с начало 19.00 ч. 

 Вход свободен.