Човешкото тяло и чаровните му детайли във виртуална изложба на НХГ

  • от PlovdivTime
  • 15:00, 21.01.2021

Графичната изложба на учениците от НХГ "Цанко Лавренов" в Пловдив ще ви накара да погледнете на собственото си тяло по различен начин. Предвид обстоятелствата рисунките им са изложени онлайн в официалния сайт на училището. Можете да се насладите на таланта им до 31 март.

Виртуалната изложба „Проучвателни рисунки“ е дело на ученици от 10, 11 и 12 клас от Националната художествена гимназия. Графиките са създадени по време на дистанционното обучение от 26.11.2020 г. до 10.11.2021 г. под ръководството на преподавателите Ангел Китипов, Димитър Келбечев, Зорница Касапян, Михаил Маламски, Пламен Велчев и Петър Чучулигов.

Учениците са имали за учебна задача да направят аналитични рисунки с цел да проучат детайли от човешкото тяло в разнообразни пози и движения. В процеса на рисуване гимназистите са се докоснали до различни аспекти от анатомията и натурата.

Като главни акценти се открояват изучаването на конструкция, пропорции, перспективни съкращения и взаимовръзките между отделните части на фигурата.

Разгледайте изкуството им тук: "Проучвателни рисунки" !

Ето част от тях: