“Бон-бон“-ите на България празнуват юбилей в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:47, 12.05.2021

Античният театър в Пловдив ще бъде превзет от чистата и неподправена детска радост, стотици искрени усмивки, красива музика, танци и забавни истории, вплетени в мюзикъла „Пепеляшка“ на 15 май – събота, от 19.30 ч. Продукцията, с която „Бон-Бон Мюзик“ отбелязва своята 25-та годишнина разкрива артистичните таланти на българските деца. В мюзикълавъзпитаниците на Бон-Бон пеят, танцуват и влизат в роли по естествен и убедителен начин, който пленява публиката и стопля сърцата.

„Пепеляшка“ е оригинален спектакъл, създаден от български автори, в който любимата на малки и големи приказка за Пепеляшка оживява в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и цветен начин.

Независимо от крехката си възраст, всички актьори в продукцията имат зад гърба си дълги години подготовка и обучение. В ролята на Комичния Крал, един от най-пъстрите и запомнящи се образи в мюзикъла „Пепеляшка“ ще се превъплъти очарователната Петра Църноречка. Петра започва да пее в Бон-Бон, когато е на 5 години. Само на три години очарователната Александра Стойкова (Али) става част от Бон-Бон. Тя с лекота ще пресъздаде образа на Пепеляшка, за което й помагат ясната й дикция, характерен тембър и нежност. Красивият принц от мюзикъла „Пепеляшка“ е 10-годишния Алекс Марков. Той е смел войн, но с ранима, нежна душа и детска невинност. Аристократизмът и царските обноски не са убили в него способността му да бъде искрен и естествен. Една от най-култовите роли в мюзикала „Пепеляшка“ е на мащехата. Амбизиозна и ексцентрична, тя на всяка цена иска дъщерите й да се харесат на принца и прави всичко възможно това да се случи. В тази роля ще се превъплъти харизматичната Рая Христова, която също започва да пее едва три годишна.

Античният театър в Пловдив е магично място, което ще допринесе спектакъла „Пепеляшка“ да се превърне в незабравимо извживяване за цялото семейство. Билетите за мюзикъла са в продажба на касата пред общината и в мрежата на Eventim.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.