Благотворителен бал помага на деца без родителска грижа за развитие в изкуството

  • от PlovdivTime
  • 16:03, 02.04.2024

Историческият музей и танцово студио „Magnifique” организират благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство на 27 април от 20 часа в зала „Съединение”. Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа на развитието чрез изкуство на деца, лишени от родителска грижа.

„Обещахме си това събитие да се наложи като традиция, защото вярваме че децата са най-голямото богатство. Изключително сме благодарни, че успяваме да го реализираме за втори път - този път с подкрепата на Община Пловдив, под егидата на кмета Костадин Димитров“, заяви творческият организатор Нора Маршаха - ръководител и хореограф на Танцово студио „Magnifique“ в Пловдив.

Водещи на събитието ще бъдат Инна Пепеланова и Владимир Василев.

Специално участие в програмата ще вземат част от възпитаниците на Танцово студио „Magnifique“, ученици от балетните и музикални специалности към НУМТИ „Добрин Петков”, артисти от Държавна опера-Пловдив, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Ралица Ботева – клавир.

„Танцово студио „Magnifique“ е основано през 2015 г. и предлага редица дейности, както за деца, така и за възрастни. Думата„Magnifique“ идва от френски език и означава „великолепен, изключителен”. Смятаме, че нашата школа символизира точно тези две думи. Танцовото студио е създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. Стремим се да предлагаме разнообразни и иновативни класове, които да подпомогнат развитието на малчуганите и техните родители. Започваме с деца на 2,6 години в група „Babyballet”, която е за най-малките „баРЕлини“, както те сами се наричат, и стигаме до „Балет за възрастни“, който е за най-големите ни ентусиасти, които могат да се докоснат до магията на балетното изкуство. Обучението в напредналите класове е по методиката на Ваганова, а преподавателите са квалифицирани специалисти в областта. Нашите възпитаници се отличават с множество успехи и медали в Mеждународни танцови конкурси, имаме деца приети в Национални училища за танцово изкуство в страната, както и в Щутгарт“, сподели Нора Маршаха.

„С тази прекрасна инициатива искаме да помогнем на тези деца да се докоснат до изкуството, да направят своите първи танцови стъпки, което за някои от тях може да се окаже професионалния път на развитие занапред. Нека заедно направим този пролетен бал незабравим за всички участници и оставим следа от доброта и обич в сърцата на децата“, призоваха организаторите.

Събитието е само с покани.