Безплатният Детски филмов фестивал се завръща в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:19, 26.04.2022

Най-гледаните филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „Lucky – Дом на киното“ всяка събота и неделя от 30 април до 22 май. В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, дублирани на български език. В четирите поредни уикенда на Детския филмов фестивал ще се състоят общо 16 прожекции, всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа.

Хитовите заглавия „100% ВЪЛК“, „ГОРСКИТЕ МЕЧОЦИ: ДИВ СВЯТ“, „ЛЕО ДА ВИНЧИ: МИСИЯ МОНА ЛИЗА“, „МУЛАН: ПРИНЦЕСАТА ВОИН“, „ОЙ! КЪДЕ ИЗЧЕЗНА НОЙ?! 2 ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА 3D“, „СЕМЕЙСТВОТО НА ГОЛЯМАТА СТЪПКА 3D“, „ФАБРИКА ЗА СЪЩИТА“ са само част от заглавията, които ще предложи програмата на кинофестивала на най-малките зрители.

Входът за възрастни е 5 лева, безплатните билети за деца се получават от касата на киното след 10 часа в деня на прожекциите.

Детски филмов фестивал е част от културния календар на града и дава възможност на най-малките да се срещнат за първи път с магията на седмото изкуство. Събитието се провежда от 2013 година, като още от първото си издание се радва на огромен интерес. За осем години, Детски кинофестивал е бил посетен от над 50 000 деца и техните родители.